IMG_0372.PNG
cover-GSK-2021-218x300.jpg

Groninger Scheurkalender

Groningen beweegt en wij bewegen mee!
Wat beweegt jou?

 

 

 

De lijnen voor kalender 2022 zijn gesloten!


Bedankt voor alle inzendingen! Voor de kalender van 2022 kon tot 15 augustus ingezonden worden.

Wij zijn momenteel druk met het maken van de kalender. Echter wereldwijd is er op dit moment papierschaarste, waardoor ook de kalender later dan u gewend bent van ons, uitgeleverd gaat worden. Dit raakt ons allemaal, maar gelukkig is ons verzekerd dat de kalender ruim op tijd klaar is.

 

De presentatie van de eerste kalender (stond gepland op 14 oktober '21) wordt naar een later tijdstip verschoven. Zodra de datum bekend is krijgen alle inzenders hierover persoonlijk bericht.

Let dus goed op je mailbox. (En ook je spambox..)

Er kan alweer worden ingezonden voor de scheurkalender 2023!

2871
INGEZONDEN

312
GESELECTEERD

1
VAN JOU?

INZENDINGEN TER INSPIRATIE

Het initiatief

 

Het idee voor de Groninger Scheurkalender is in 2014 ontstaan. De initiatiefnemers vonden het beeld dat de media schetsten van Groningen te eenzijdig. Het werd tijd om de Groningers zelf eens te vragen wat hun provincie mooi en speciaal maakt. Op de oproep ‘Wat beweegt je in Groningen?’ kwamen honderden enthousiaste reacties binnen. In 2016 waren het er al meer dan 1350! Het prachtige, diverse beeld, dat al die inzendingen geven van het reilen en zeilen van provincie en bewoners, delen wij graag eens per jaar op de Groninger Scheurkalender. Het Groningen van iedereen die van Groningen houdt.

Wat Groningen beweegt

De Groninger Scheurkalender (320 pagina’s) laat zien wat Groningers (en zij die van Groningen houden) werkelijk beweegt. Ieder jaar een unieke verzameling van persoonlijke foto’s, gedichten en korte verhaaltjes. De kalender is het resultaat van spontane inzendingen uit alle hoeken van de provincie en alle lagen van de bevolking. Een tijdsbeeld, een weergave van de kracht van Groningen en de Groningers en een bron van inspiratie voor anderen.

Wat beweegt jou?

Ook jij kan bijdragen aan een mooi divers beeld van Groningen en de Groningers. Heb je een gedicht, verhaaltje, een tekening een foto of iets anders dat jouw ‘Groninger gevoel’ goed tot uitdrukking brengt? Op deze site kun je jouw bijdrage uploaden en wie weet, zie je je beeld of tekst terug op de volgende scheurkalender. De redactie bepaalt in september welke inzendingen gebruikt worden. Ze let daarbij niet alleen op de bijdrage zelf, maar ook op de meegestuurde motivering.

museum_300.png
Knipsel.PNG
onlinelogo kopie.jpg

  © Copyright Groninger Scheurkalender I  Algemene voorwaarden I Privacyverklaring