top of page
cover GSK 2023.jpg

Groninger Scheurkalender

Groningen beweegt en wij bewegen mee!
Wat beweegt jou?

 

Je kan alweer inzenden voor de scheurkalender van 2025. We dagen je uit een foto te maken van iets wat jou persoonlijk in Groningen raakt. Dat kan en mag van alles zijn. Een fraaie zonsondergang, een lachend gezicht, een mooie tekening of zelfs een gedicht. Zolang je het maar kunt uploaden en de foto antwoord geeft op de vraag; Wat beweegt jou in Groningen

Iedereen kan en mag meedoen. Inzenden kan tot 10 augustus 2024. (Alle foto's die na 1 augustus 2023 al zijn ingezonden doen ook mee). Dan sluiten we de lijnen en gaat de jury aan de slag met de selectie. Half oktober 2024 presenteren we de nieuwe kalender op een nog onbekende locatie. Alle inzenders krijgen in september hiervoor een uitnodiging. Super spannend natuurlijk. Want wie weet sta jij er in..

Zo nu en dan organiseren wij met onze kalenderpartners leuke bijeenkomsten. Zoals Een kijk op de dijk, een workshop fotografie of een mooie vertelling. Wil je op de hoogte blijven ga dan even naar onze facebook en Instagram pagina en like deze. 

Laat zien wat jou beweegt, en doe mee! Misschien sta jij er straks in..

Het Kalenderteam.

INGEZONDEN

0
GESELECTEERD

1
VAN JOU?

1000

INZENDINGEN TER INSPIRATIE

Het initiatief

 

Het idee voor de Groninger Scheurkalender is in 2014 ontstaan. De initiatiefnemers vonden het beeld dat de media schetsten van Groningen te eenzijdig. Het werd tijd om de Groningers zelf eens te vragen wat hun provincie mooi en speciaal maakt. Op de oproep ‘Wat beweegt je in Groningen?’ kwamen honderden enthousiaste reacties binnen. In 2016 waren het er al meer dan 1350! Het prachtige, diverse beeld, dat al die inzendingen geven van het reilen en zeilen van provincie en bewoners, delen wij graag eens per jaar op de Groninger Scheurkalender. Het Groningen van iedereen die van Groningen houdt.

Wat Groningen beweegt

De Groninger Scheurkalender (320 pagina’s) laat zien wat Groningers (en zij die van Groningen houden) werkelijk beweegt. Ieder jaar een unieke verzameling van persoonlijke foto’s, gedichten en korte verhaaltjes. De kalender is het resultaat van spontane inzendingen uit alle hoeken van de provincie en alle lagen van de bevolking. Een tijdsbeeld, een weergave van de kracht van Groningen en de Groningers en een bron van inspiratie voor anderen.

Wat beweegt jou?

Ook jij kan bijdragen aan een mooi divers beeld van Groningen en de Groningers. Heb je een gedicht, verhaaltje, een tekening een foto of iets anders dat jouw ‘Groninger gevoel’ goed tot uitdrukking brengt? Op deze site kun je jouw bijdrage uploaden en wie weet, zie je je beeld of tekst terug op de volgende scheurkalender. De redactie bepaalt in september welke inzendingen gebruikt worden. Ze let daarbij niet alleen op de bijdrage zelf, maar ook op de meegestuurde motivering.

museum_300.png
Logo-DSK_mob.png
Logo_FSK-web.png

  © Copyright Groninger Scheurkalender I  Algemene voorwaarden I Privacyverklaring

bottom of page