GR-Upload je pagina3.jpg
cover-GSK-2021-218x300.jpg

Groninger Scheurkalender

Groningen beweegt en wij bewegen mee!
Wat beweegt jou?

 

 

 

 

De kalender 2021 is uit! De officiële presentatie vond plaats tijdens intieme bijeenkomst in de ridderzaal van kasteel Nienoord te Leek. Alle inzenders hebben inmiddels informatie hierover gehad.

 

Je kunt nu uploaden voor de kalender van 2022, dit kan t/m 15 augustus 2021. Daarna worden de foto’s beoordeeld door de jury en tijdens de officiële presentatie in oktober (als we dit dan door kunnen laten gaan) kun je zien of je foto in de kalender staat.

Volg ons op Facebook voor tips, inzendingen en ander nieuws.

756

INGEZONDEN

0

GESELECTEERD

1

VAN JOU?

INZENDINGEN TER INSPIRATIE

Het initiatief

 

Het idee voor de Groninger Scheurkalender is in 2014 ontstaan. De initiatiefnemers vonden het beeld dat de media schetsten van Groningen te eenzijdig. Het werd tijd om de Groningers zelf eens te vragen wat hun provincie mooi en speciaal maakt. Op de oproep ‘Wat beweegt je in Groningen?’ kwamen honderden enthousiaste reacties binnen. In 2016 waren het er al meer dan 1350! Het prachtige, diverse beeld, dat al die inzendingen geven van het reilen en zeilen van provincie en bewoners, delen wij graag eens per jaar op de Groninger Scheurkalender. Het Groningen van iedereen die van Groningen houdt.

Wat Groningen beweegt

De Groninger Scheurkalender (320 pagina’s) laat zien wat Groningers (en zij die van Groningen houden) werkelijk beweegt. Ieder jaar een unieke verzameling van persoonlijke foto’s, gedichten en korte verhaaltjes. De kalender is het resultaat van spontane inzendingen uit alle hoeken van de provincie en alle lagen van de bevolking. Een tijdsbeeld, een weergave van de kracht van Groningen en de Groningers en een bron van inspiratie voor anderen.

Wat beweegt jou?

Ook jij kan bijdragen aan een mooi divers beeld van Groningen en de Groningers. Heb je een gedicht, verhaaltje, een tekening een foto of iets anders dat jouw ‘Groninger gevoel’ goed tot uitdrukking brengt? Op deze site kun je jouw bijdrage uploaden en wie weet, zie je je beeld of tekst terug op de volgende scheurkalender. De redactie bepaalt in september welke inzendingen gebruikt worden. Ze let daarbij niet alleen op de bijdrage zelf, maar ook op de meegestuurde motivering.

museum_300.png
Knipsel.PNG
onlinelogo kopie.jpg

  © Copyright Groninger Scheurkalender I  Algemene voorwaarden I Privacyverklaring