0CAE6AA3-55D4-4142-A39D-57060704452A.jpeg

Groninger Scheurkalender

Groningen beweegt en wij bewegen mee!
Wat beweegt jou?

 

 

 

Hoera de Groninger Scheurkalender 2022 is uit!

Na een lange tijd wachten op papier (wereldwijde papierschaarste a.g.v. corona) is het zo ver.

De 7e editie van de Groninger Scheurkalender is uit.

Het resultaat is een prachtige scheurkalender geworden, die het enthousiasme van heel veel Groningers 365 dagen in beeld brengt. Bijzondere plekjes, gedichten en verhaaltjes met een persoonlijke emotionele waarde. 

Op 26 november is de Groninger Scheurkalender gepresenteerd in Theater de Molenberg in Delfzijl. Onze gastgemeente Eemsdelta heeft ons daar hartelijk ontvangen. Burgemeester Beukema heeft het eerste exemplaar uitgereikt.

Koop de kalender en doe mee,

2871
INGEZONDEN

312
GESELECTEERD

1
VAN JOU?

INZENDINGEN TER INSPIRATIE

Het initiatief

 

Het idee voor de Groninger Scheurkalender is in 2014 ontstaan. De initiatiefnemers vonden het beeld dat de media schetsten van Groningen te eenzijdig. Het werd tijd om de Groningers zelf eens te vragen wat hun provincie mooi en speciaal maakt. Op de oproep ‘Wat beweegt je in Groningen?’ kwamen honderden enthousiaste reacties binnen. In 2016 waren het er al meer dan 1350! Het prachtige, diverse beeld, dat al die inzendingen geven van het reilen en zeilen van provincie en bewoners, delen wij graag eens per jaar op de Groninger Scheurkalender. Het Groningen van iedereen die van Groningen houdt.

Wat Groningen beweegt

De Groninger Scheurkalender (320 pagina’s) laat zien wat Groningers (en zij die van Groningen houden) werkelijk beweegt. Ieder jaar een unieke verzameling van persoonlijke foto’s, gedichten en korte verhaaltjes. De kalender is het resultaat van spontane inzendingen uit alle hoeken van de provincie en alle lagen van de bevolking. Een tijdsbeeld, een weergave van de kracht van Groningen en de Groningers en een bron van inspiratie voor anderen.

Wat beweegt jou?

Ook jij kan bijdragen aan een mooi divers beeld van Groningen en de Groningers. Heb je een gedicht, verhaaltje, een tekening een foto of iets anders dat jouw ‘Groninger gevoel’ goed tot uitdrukking brengt? Op deze site kun je jouw bijdrage uploaden en wie weet, zie je je beeld of tekst terug op de volgende scheurkalender. De redactie bepaalt in september welke inzendingen gebruikt worden. Ze let daarbij niet alleen op de bijdrage zelf, maar ook op de meegestuurde motivering.

museum_300.png
Knipsel.PNG
onlinelogo kopie.jpg

  © Copyright Groninger Scheurkalender I  Algemene voorwaarden I Privacyverklaring