DR-Upload je pagina.jpg
cover-DSK-2021-1-218x300.jpg

Drentse Scheurkalender
Wat gaat er om in Drenthe?

 

 

 

 

De kalender 2021 is uit! De officiële presentatie is in klein comité geweest op de Col du Vam (zie beeldmateriaal RTV-Drenthe). Alle inzenders hebben inmiddels informatie hierover gehad.

 

Je kunt nu ook alweer uploaden voor de kalender van 2022, dit kan t/m 15 augustus 2021. Daarna worden de foto’s beoordeeld door de jury en tijdens de officiële presentatie in oktober (als we dit dan door kunnen laten gaan) kun je zien of je foto in de kalender staat.

 

Volg ons op Facebook voor tips, inzendingen en ander nieuws.

595

INGEZONDEN

0

GESELECTEERD

1

VAN JOU?

INZENDINGEN TER INSPIRATIE

Ons Drenthe


De Drentse Scheurkalender (320 pagina’s) laat zien wat er omgaat in Drenthe en de Drenten. Een unieke verzameling van persoonlijke foto’s, gedichten en korte verhaaltjes. De kalender moet het resultaat zijn van spontane inzendingen uit alle hoeken van de provincie en alle lagen van de bevolking. Een tijdsbeeld, een weergave van de schoonheid en veelzijdigheid van provincie en inwoners, een bron van inspiratie voor anderen.

Drenthe volgens jou

 

Ook jij kan bijdragen aan een mooi divers beeld van de provincie Drenthe en haar bewoners. Schrijf een gedicht, een verhaaltje, maak een tekening of een foto over jouw Drenthe en stuur het in en leg uit waarom je juist dit wilt laten zien. Op deze site kun je jouw bijdrage uploaden en wie weet, zie je je beeld of tekst terug op de Drentse Scheurkalender. De redactie bepaalt welke inzendingen gebruikt worden. Ze let daarbij niet alleen op de bijdrage zelf, maar ook op de meegestuurde motivering.

hunnebed-350.png

Het initiatief


In 2015 kreeg de provincie Groningen voor het eerst een eigen Scheurkalender. De initiatiefnemers vonden het beeld dat de media schetsten van Groningen te eenzijdig. Zij vroegen daarom de Groningers zelf wat zij mooi of bijzonder vonden aan hun provincie. Sindsdien komen er ieder jaar meer en betere inzendingen en wordt de kalender dus steeds mooier. Nu wordt het tijd ook van andere provincies zo’n mooi tijdsdocument te maken. En daarom vragen wij u: ‘Wat maakt Drenthe bijzonder? Wat raakt u, wat valt op? Wat wilt u laten zien op de Drentse Scheurkalender?’

Knipsel.PNG
onlinelogo kopie.jpg
footer_DSK.jpg
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

  © Copyright Drentse Scheurkalender I  Algemene voorwaarden I Privacyverklaring