03FACE73-4445-4E8B-92C5-ECF42F7ACFAD.jpeg

Drentse Scheurkalender
Drenthe beweegt en wij bewegen mee!

Wat beweegt jou?

 

 

 

 

Hoera de Drentse Scheurkalender 2022 is uit!

Na een lange tijd wachten op papier (wereldwijde papierschaarste a.g.v. corona) is het zo ver.

De 4e editie van de Drentse Scheurkalender is uit.

Het resultaat is een prachtige scheurkalender geworden, die het enthousiasme van heel veel Drenten 365 dagen in beeld brengt. Bijzondere plekjes, gedichten en verhaaltjes met een persoonlijke emotionele waarde. 

Op 29 november is de Drentse Scheurkalender gepresenteerd in de Nieuwe Kolk te Assen.

Onze gastgemeente Assen en de ondernemersvereniging Vaart in Assen hebben ons daar hartelijk ontvangen. 

Er kan alweer worden ingezonden voor de scheurkalender 2023!

1895
INGEZONDEN

312
GESELECTEERD

1
VAN JOU?

INZENDINGEN TER INSPIRATIE

Ons Drenthe


De Drentse Scheurkalender (320 pagina’s) laat zien wat er omgaat in Drenthe en de Drenten. Een unieke verzameling van persoonlijke foto’s, gedichten en korte verhaaltjes. De kalender moet het resultaat zijn van spontane inzendingen uit alle hoeken van de provincie en alle lagen van de bevolking. Een tijdsbeeld, een weergave van de schoonheid en veelzijdigheid van provincie en inwoners, een bron van inspiratie voor anderen.

Drenthe volgens jou

 

Ook jij kan bijdragen aan een mooi divers beeld van de provincie Drenthe en haar bewoners. Schrijf een gedicht, een verhaaltje, maak een tekening of een foto over jouw Drenthe en stuur het in en leg uit waarom je juist dit wilt laten zien. Op deze site kun je jouw bijdrage uploaden en wie weet, zie je je beeld of tekst terug op de Drentse Scheurkalender. De redactie bepaalt welke inzendingen gebruikt worden. Ze let daarbij niet alleen op de bijdrage zelf, maar ook op de meegestuurde motivering.

hunnebed-350.png

Het initiatief


In 2015 kreeg de provincie Groningen voor het eerst een eigen Scheurkalender. De initiatiefnemers vonden het beeld dat de media schetsten van Groningen te eenzijdig. Zij vroegen daarom de Groningers zelf wat zij mooi of bijzonder vonden aan hun provincie. Sindsdien komen er ieder jaar meer en betere inzendingen en wordt de kalender dus steeds mooier. Nu wordt het tijd ook van andere provincies zo’n mooi tijdsdocument te maken. En daarom vragen wij u: ‘Wat maakt Drenthe bijzonder? Wat raakt u, wat valt op? Wat wilt u laten zien op de Drentse Scheurkalender?’

Knipsel.PNG
onlinelogo kopie.jpg

  © Copyright Drentse Scheurkalender I  Algemene voorwaarden I Privacyverklaring