top of page
cover DSK 2023.jpg

Drentse Scheurkalender
Drenthe beweegt en wij bewegen mee!

Wat beweegt jou?

 

Doe je mee? Je kan alweer inzenden voor de scheurkalender van 2024. We nodigen jou uit een foto te maken van iets wat jou persoonlijk in Drenthe raakt. Dat kan en mag van alles zijn. Een fraaie zonsondergang, een lachend gezicht, een mooie tekening of zelfs een gedicht. Zolang je het maar kunt uploaden en de foto antwoord geeft op de vraag; Wat beweegt jou in Drenthe? 

Iedereen kan en mag meedoen. Inzenden kan tot medio augustus 2024. Dan sluiten we de lijnen en gaat de jury aan de slag met de selectie. Half oktober 2024 presenteren we de nieuwe kalender op een nog onbekende locatie. Alle inzenders krijgen in september hiervoor een uitnodiging. Super spannend natuurlijk. Want wie weet sta jij er in..

Zo nu en dan organiseren wij met onze kalenderpartners leuke bijeenkomsten. Zoals Een kijk op de dijk, een workshop fotografie of een mooie vertelling. Wil je op de hoogte blijven ga dan even naar onze facebook en Instagram pagina en like deze. 

Laat zien wat jou beweegt, en doe mee! Misschien sta jij er straks in..

Het Kalenderteam.

280

INGEZONDEN

0
GESELECTEERD

1
VAN JOU?

INZENDINGEN TER INSPIRATIE

Ons Drenthe


De Drentse Scheurkalender (320 pagina’s) laat zien wat er omgaat in Drenthe en de Drenten. Een unieke verzameling van persoonlijke foto’s, gedichten en korte verhaaltjes. De kalender is het resultaat van spontane inzendingen uit alle hoeken van de provincie en alle lagen van de bevolking. Een tijdsbeeld, een weergave van de schoonheid en veelzijdigheid van provincie en inwoners, een bron van inspiratie voor anderen.

Drenthe volgens jou

 

Ook jij kan bijdragen aan een mooi divers beeld van de provincie Drenthe en haar bewoners. Schrijf een gedicht, een verhaaltje, maak een tekening of een foto over jouw Drenthe en stuur het in en leg uit waarom je juist dit wilt laten zien. Op deze site kun je jouw bijdrage uploaden en wie weet, zie je je beeld of tekst terug op de Drentse Scheurkalender. De redactie bepaalt welke inzendingen gebruikt worden. Ze let daarbij niet alleen op de bijdrage zelf, maar ook op de meegestuurde motivering.

hunnebed-350.png

Het initiatief


In 2015 kreeg de provincie Groningen voor het eerst een eigen Scheurkalender. De initiatiefnemers vonden het beeld dat de media schetsten van Groningen te eenzijdig. Zij vroegen daarom de Groningers zelf wat zij mooi of bijzonder vonden aan hun provincie. Sindsdien komen er ieder jaar meer en betere inzendingen en wordt de kalender dus steeds mooier. Nu wordt het tijd ook van andere provincies zo’n mooi tijdsdocument te maken. En daarom vragen wij u: ‘Wat maakt Drenthe bijzonder? Wat raakt u, wat valt op? Wat wilt u laten zien op de Drentse Scheurkalender?’

Knipsel.PNG
onlinelogo kopie.jpg

  © Copyright Drentse Scheurkalender I  Algemene voorwaarden I Privacyverklaring

bottom of page