IMG_0371.PNG
cover-DSK-2021-1-218x300.jpg

Drentse Scheurkalender
Wat gaat er om in Drenthe?

 

 

 

 

De lijnen voor kalender 2022 zijn gesloten!


Bedankt voor alle inzendingen! Voor de kalender van 2022 kon tot 15 augustus ingezonden worden.

Wij zijn momenteel druk met het maken van de kalender. Echter wereldwijd is er op dit moment papierschaarste, waardoor ook de kalender later dan u gewend bent van ons, uitgeleverd gaat worden. Dit raakt ons allemaal, maar gelukkig is ons verzekerd dat de kalender ruim op tijd klaar is.

 

De presentatie van de eerste kalender (stond gepland op 14 oktober '21) wordt naar een later tijdstip verschoven. Zodra de datum bekend is krijgen alle inzenders hierover persoonlijk bericht.

Let dus goed op je mailbox. (En ook je spambox..)

Er kan alweer worden ingezonden voor de scheurkalender 2023!

1895
INGEZONDEN

312
GESELECTEERD

1
VAN JOU?

INZENDINGEN TER INSPIRATIE

Ons Drenthe


De Drentse Scheurkalender (320 pagina’s) laat zien wat er omgaat in Drenthe en de Drenten. Een unieke verzameling van persoonlijke foto’s, gedichten en korte verhaaltjes. De kalender moet het resultaat zijn van spontane inzendingen uit alle hoeken van de provincie en alle lagen van de bevolking. Een tijdsbeeld, een weergave van de schoonheid en veelzijdigheid van provincie en inwoners, een bron van inspiratie voor anderen.

Drenthe volgens jou

 

Ook jij kan bijdragen aan een mooi divers beeld van de provincie Drenthe en haar bewoners. Schrijf een gedicht, een verhaaltje, maak een tekening of een foto over jouw Drenthe en stuur het in en leg uit waarom je juist dit wilt laten zien. Op deze site kun je jouw bijdrage uploaden en wie weet, zie je je beeld of tekst terug op de Drentse Scheurkalender. De redactie bepaalt welke inzendingen gebruikt worden. Ze let daarbij niet alleen op de bijdrage zelf, maar ook op de meegestuurde motivering.

hunnebed-350.png

Het initiatief


In 2015 kreeg de provincie Groningen voor het eerst een eigen Scheurkalender. De initiatiefnemers vonden het beeld dat de media schetsten van Groningen te eenzijdig. Zij vroegen daarom de Groningers zelf wat zij mooi of bijzonder vonden aan hun provincie. Sindsdien komen er ieder jaar meer en betere inzendingen en wordt de kalender dus steeds mooier. Nu wordt het tijd ook van andere provincies zo’n mooi tijdsdocument te maken. En daarom vragen wij u: ‘Wat maakt Drenthe bijzonder? Wat raakt u, wat valt op? Wat wilt u laten zien op de Drentse Scheurkalender?’

Knipsel.PNG
onlinelogo kopie.jpg
footer_DSK.jpg
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

  © Copyright Drentse Scheurkalender I  Algemene voorwaarden I Privacyverklaring