top of page
Over ons
Steeds meer bedrijven en organisaties dragen jaarlijks enthousiast bij aan de realisatie van de Scheurkalender. De gezamenlijke ambitie van alle deelnemende organisaties is het beeld van ‘de provincie’ te verlevendigen en de onderlinge verbinding te versterken. De provincie divers en dichtbij, zoals de inwoners het dagelijks en bezoekers het af en toe ervaren.
brommer.png
Uitgever

 

Uitgeverij Advisie
Postbus 211
9760 AA  Eelde

Secretariaat
Mail: info@drentsescheurkalender.nl

Boekhandels
Verkoop, boekhouding 06-51208521 (José)

Ook partner worden?

Neem contact op met Hent Hamming:

 

Mail: info@drentsescheurkalender.nl
Tel: 06 531 805 59

PARTNERS

IMG-20201006-WA0006-450x455.jpg

Het partnerschap tussen Noorderbreedte en de scheurkalender groeit – en daar ben ik blij mee. We delen onze ‘liefde voor het Noorden’ en geven daar graag een boost aan.

 

 

In ons prachtige tijdschrift en op de

website noorderbreedte.nl vind je professionele foto’s en verdiepende artikelen over identiteit en landschap. Op de achterkant van de kalenderblaadjes lees je er fragmenten uit.

Sinds 2018 brengen we daarnaast elke dag op onze website een andere scheurkalenderfoto – beurtelings uit Groningen, Friesland of Drenthe. We zijn heel blij met deze aanvulling. Via alle beelden en verhalen willen we bereiken dat meer mensen genieten van onze leefomgeving en dat we er met compassie mee omgaan.

Leuk dat we samen optrekken! Wie weet tref je op een dag de door jou ingeleverde foto aan op onze website! Scheur dagelijks even naar www.noorderbreedt.nl om te kijken. En blijf vooral om je heen kijken en insturen wat je raakt.

Merel Melief
hoofdredacteur Noorderbreedte

Lieke_Hann.jpg

“Healthy Ageing Network Northern Netherlands maakt zich sterk voor het creëren van een Man Made Blue Zone.

 

 

Blue Zones zijn demografisch bevestigde en geografisch afgebakende gebieden waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven. Waar mensen ofwel de leeftijd van 100 met buitengewone percentages bereiken, de hoogste levensverwachting hebben, of het laagste percentage van sterfte op middelbare leeftijd hebben.

De Drentse Scheurkalender inspireert inwoners van Drenthe op het gebied van wonen, werken en ontspannen, deze ambitie sluit naadloos aan bij de creatie van een Man Made Blue Zone.”

 

 

Lieke ’t Hart
Communication & Projects HANNN

CAB-2-450x450.png

“CAB vindt de Drentse Scheurkalender een mooi initiatief. De kalender toont beelden waarin Drenten laten zien wat hen beweegt. Wij vullen dat graag aan met kennis van Drenten over Drenthe voor Drenten.

 

Als onafhankelijk onderzoeksbureau verbinden wij ons graag aan bijzondere initiatieven. Dat doen wij ook met ‘het Aardappelfeest’ in Hornhuizen en het Huiskamercafé in Warffum.

CAB doet al 30 jaar onderzoek op het snijvlak van beleid en samenleving.”

 

Jan Dirk Gardenier
Directeur en eigenaar CAB

Arriva-Joyce-120x120.jpg

“Arriva is dé regionale vervoerder in de provincie Drenthe. Een provincie waar we trots op zijn en ons verbonden mee voelen.

 

Regionale betrokkenheid vinden wij belangrijk. En daarom zijn wij partner van De Drentse Scheurkalender.
Vanuit onze treinen zijn de mooie contouren van het Drentse landschap zichtbaar.

Wij dagen onze reizigers uit dit op de gevoelige plaat vast te leggen voor in de Drentse Scheurkalender.”

 

Joyce de Vries-Pieterman
Communicatieadviseur Arriva Nederland

Astrid-Crum-marketing-drenthe-450x450.jp

“De Drentse Scheurkalender is een prachtige etalage voor Drenthe.

 

Een mooi initiatief om persoonlijke ervaringen op deze manier te bundelen. De Drentse Scheurkalender helpt het merk Drenthe laden. We mogen trots zijn op wat we te bieden hebben in Drenthe en willen deze trots graag delen met heel veel anderen.”

 

Astrid Crum
directeur Marketing Drenthe

Kees-vd-Meiden_noorderlicht-450x450.jpg

“De Drentse Scheurkalender is een prachtig initiatief om een gezicht gegeven aan wat mensen raakt in hun eigen omgeving.

 

 

Stichting Fotografie Noorderlicht doet graag mee om deze oprechte uitingen van mensen zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen.”

 

 

Kees van der Meiden
Directeur Noorderlicht

humanitas-450x450.jpg

“De vrijwilligers van Humanitas herstellen scheurtjes door te verbinden. Ze helpen mensen die op eigen kracht iets aan hun situatie willen veranderen.

 

Jaarlijks bieden 22.000 vrijwilligers een steuntje in de rug aan 60.000 mensen.

Voor Humanitas zit de kracht in de verhalen van de vrijwilligers en deze delen wij dan

ook graag met de rest van Drenthe. Het

kan om jouw buurman of buurvrouw gaan

die dat steuntje in de rug nodig heeft.”

Bert-Hummelen_400-100x100.jpg

“Staatsbosbeheer ontwikkelt en beschermt het groene erfgoed van Nederland. Natuur waarmee je je verbonden voelt: daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor.

 

We brengen de natuur dichter bij de mensen, nu en in de toekomst. Iedereen beleeft het Drentse landschap op zijn eigen manier.

De Drentse Scheurkalender biedt de mogelijkheid die beleving te delen. Daar dragen wij graag aan bij!”

 

Bert Hummelen

300-Burgemeester-Jager-Foto-Hendrik-de-J

“In de gemeente Westerveld vind u de contouren van alle landschappen in de provincie Drenthe. Daarom een oproep aan u allen, inwoners én toeristen, om plaatjes aan te leveren van dat diverse, bijna onvergelijkbare landschap van de gemeente Westerveld.

 

En kijk ook naar onze geweldige culturele erfgoederen, zoals de havezaten, de landhuizen, de kerkelijke gebouwen, de instrumenten, de musea in de verschillende dorpen, et cetera.

Ik daag u uit om schitterende plaatjes, teksten of …  aan te leveren!”

 

Rikus Jager
burgemeester gemeente Westerveld

Embleem-WZA_400.jpg

“Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen bestaat sinds 1907. We typeren onszelf als een middelgroot ziekenhuis waar artsen, collega’s en patiënten elkaar kennen. Het WZA staat in het hart van onze regio. Een regio waar we ons verbonden mee voelen.

 

De Drentse Scheurkalender biedt de inwoner van Drenthe de mogelijkheid te laten zien waarom ze trots is op haar provincie.
Het WZA deelt deze trots.

Niet voor niets vertoond onze huisstijl sterke verbondenheid met het Drentse. Daarnaast doen we mee omdat we het een sympathiek initiatief vinden.”

 

Pier Wijnja
Wilhelmina Ziekenhuis Assen

Geert-Jan-ten-Brink.jpg

“Beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Een term die we binnen onze organisatie vaak gebruiken. En in ons gebied, dat loopt van Delfzijl naar Nieuwe Statenzijl richting Klazienaveen naar Assen en via de stad Groningen weer naar de kust, zijn zoveel mooie beelden vast te leggen. 

 

Ieder jaar worden er 365 (of 366) gepubliceerd in de prachtige Scheurkalender, ingezonden door mensen die even verwonderd en trots zijn op ons gebied als wij!

 

Een gebied, waar wij zorgen voor waterveiligheid (geen wateroverlast) en voldoende, schoon water in sloot en beek.”

 

Geert-Jan ten Brink
Waterschap Hunze en Aa’s

Screen.png

  © Copyright Drentse Scheurkalender I  Algemene voorwaarden I Privacyverklaring

bottom of page