top of page
Over ons
Onder het motto ‘niet scheuren maar verbinden’ dragen steeds meer Groninger organisaties jaarlijks enthousiast bij aan de realisatie van de Groninger Scheurkalender. Ook het aantal inzendingen voor de kalender en de kwaliteit van de inzendingen stijgt. De gezamenlijke ambitie van alle deelnemende organisaties is het beeld van Groningen verlevendigen. Groningen divers en dichtbij, zoals de inwoners het dagelijks en bezoekers het af en toe ervaren.
Ook partner worden?

Neem contact op met Hent Hamming:

 

Mail: info@groningerscheurkalender.nl
Tel: 06 531 805 59

paard_300.png
Uitgever

 

Uitgeverij Advisie
Postbus 211
9760 AA  Eelde

Secretariaat
Mail: info@groningerscheurkalender.nl

Boekhandels
Verkoop, boekhouding 06-51208521 (José)

voorbeeld-inzending1-80x80.jpg

“Voorspeld is dat aardbevingen als gevolg van aardgasboring nog jaren aanhouden. Noord-Nederland heeft specialisten nodig die de kennis en kunde hebben om de gevolgen van de bevingen zo goed mogelijk op te lossen. Hanzehogeschool Groningen helpt hier graag aan mee en biedt gerichte opleidingen en trainingen.”

Heleen Abrahamse

Medewerker Kenniscommunicatie Hanzehogeschool Groningen

Lieke_Hann.jpg

“Healthy Ageing Network Northern Netherlands maakt zich sterk voor het creëren van een Man Made Blue Zone.

 

 

Blue Zones zijn demografisch bevestigde en geografisch afgebakende gebieden waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven. Waar mensen ofwel de leeftijd van 100 met buitengewone percentages bereiken, de hoogste levensverwachting hebben, of het laagste percentage van sterfte op middelbare leeftijd hebben.

De Drentse Scheurkalender inspireert inwoners van Drenthe op het gebied van wonen, werken en ontspannen, deze ambitie sluit naadloos aan bij de creatie van een Man Made Blue Zone.”

 

 

Lieke ’t Hart
Communication & Projects HANNN

“De Natuur en Milieufederatie Groningen vertegenwoordigt vijftig organisaties die zich bezighouden met natuur, landschap en milieu in Groningen.

 

Daarnaast vertegenwoordigen we een brede achterban in het Groninger Gasberaad met als doel de veiligheid en leefbaarheid in het aardbevingsgebied te herstellen en het gebied een economische impuls te geven.

Het motto van de scheurkalender ‘niet scheuren, maar verbinden’, past bij ons. Als federatie spannen wij ons in voor een mooi en duurzaam Groningen. De Groninger Scheurkalender is een supergoed initiatief en middel om al dat moois uit onze provincie mee te verbeelden.”

 

Anneke Schäfer

Directeur Natuur en Milieufederatie Groningen

CAB-2-450x450.png

“CAB vindt de Groninger Scheurkalender een mooi initiatief. De kalender toont beelden waarin Groningers laten zien wat hen beweegt. Wij vullen dat graag aan met kennis van groningers over Groningen voor Groningers.

 

Als onafhankelijk onderzoeksbureau verbinden wij ons graag aan bijzondere initiatieven. Dat doen wij ook met ‘het Aardappelfeest’ in Hornhuizen en het Huiskamercafé in Warffum.

CAB doet al 30 jaar onderzoek op het snijvlak van beleid en samenleving.”

 

Jan Dirk Gardenier
Directeur en eigenaar CAB

Thea_pol-80x80.jpg

“Het culturele erfgoed van Groningen verdient het behouden te blijven.

 

Erfgoedpartners is daarom graag betrokken bij de Groninger Scheurkalender waarin de schoonheid van onze provincie in al zijn kleurrijke verscheidenheid tot uiting komt. Als communicatiemedewerkster draag ik daar graag mijn steentje aan bij”

 

Thea Pol

Communicatie Erfgoedpartners

IMG_9258-80x80.jpg

“Nieuwe Nederlanders staan graag stevig in de Groninger klei

 

Wij geven les aan mensen die uit de hele wereld komen. Zo wordt Groningen een kleurrijke en veelzijdige provincie!”

 

Gineke Heerema

docent inburgering Stavoor

humanitas-450x450.jpg

“De vrijwilligers van Humanitas herstellen scheurtjes door te verbinden. Ze helpen mensen die op eigen kracht iets aan hun situatie willen veranderen.

 

Jaarlijks bieden 22.000 vrijwilligers een steuntje in de rug aan 60.000 mensen.

Voor Humanitas zit de kracht in de verhalen van de vrijwilligers en deze delen wij dan

ook graag met de rest van Groningen. Het

kan om jouw buurman of buurvrouw gaan

die dat steuntje in de rug nodig heeft.”

Arriva-Joyce-120x120.jpg

“Arriva is dé regionale vervoerder in de provincie Groningen. Een provincie waar we trots op zijn en ons verbonden mee voelen.

 

Regionale betrokkenheid vinden wij belangrijk. En daarom zijn wij partner van De Groninger Scheurkalender.
Vanuit onze treinen zijn de mooie contouren van het Groninger landschap zichtbaar.

Wij dagen onze reizigers uit dit op de gevoelige plaat vast te leggen voor in de Groninger Scheurkalender.”

 

Joyce de Vries-Pieterman
Communicatieadviseur Arriva Nederland

frans-musters-80x80.jpg

“Ik woon al bijna mijn hele leven in Groningen, laatste 20 jaar in Noord-Groningen.

 

Mijn ervaring met ons gebied is dat het nog steeds erg onbekend en dus ook onbemind is. En dat is zonde, want Groningen is prachtig, als je het ziet en beleeft. Dat is iets waartoe de Scheurkalender bijdraagt en dat kan er voor zorgen dat de Trots op ons gebied groeit. Trots geeft zelfvertrouwen ,en dat helpt, elke dag!”

 

Frans Musters

directeur Rabobank Noord-Groningen
voorzitter van Perspectief Groningen 2025

Geert-Jan-ten-Brink.jpg

“Beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Een term die we binnen onze organisatie vaak gebruiken. En in ons gebied, dat loopt van Delfzijl naar Nieuwe Statenzijl richting Klazienaveen naar Assen en via de stad Groningen weer naar de kust, zijn zoveel mooie beelden vast te leggen. 

 

Ieder jaar worden er 365 (of 366) gepubliceerd in de prachtige Scheurkalender, ingezonden door mensen die even verwonderd en trots zijn op ons gebied als wij!

Een gebied, waar wij zorgen voor waterveiligheid (geen wateroverlast) en voldoende, schoon water in sloot en beek.”

 

Geert-Jan ten Brink
Waterschap Hunze en Aa’s

Kees-vd-Meiden_noorderlicht-450x450.jpg

“De Drentse Scheurkalender is een prachtig initiatief om een gezicht gegeven aan wat mensen raakt in hun eigen omgeving.

 

 

Stichting Fotografie Noorderlicht doet graag mee om deze oprechte uitingen van mensen zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen.”

 

 

Kees van der Meiden
oud-directeur Noorderlicht

IMG-20201006-WA0006-450x455.jpg

Het partnerschap tussen Noorderbreedte en de scheurkalender groeit – en daar ben ik blij mee. We delen onze ‘liefde voor het Noorden’ en geven daar graag een boost aan.

 

 

In ons prachtige tijdschrift en op de

website noorderbreedte.nl vind je professionele foto’s en verdiepende artikelen over identiteit en landschap. Op de achterkant van de kalenderblaadjes lees je er fragmenten uit.

Sinds 2018 brengen we daarnaast elke dag op onze website een andere scheurkalenderfoto – beurtelings uit Groningen, Friesland of Drenthe. We zijn heel blij met deze aanvulling. Via alle beelden en verhalen willen we bereiken dat meer mensen genieten van onze leefomgeving en dat we er met compassie mee omgaan.

Leuk dat we samen optrekken! Wie weet tref je op een dag de door jou ingeleverde foto aan op onze website! Scheur dagelijks even naar www.noorderbreedt.nl om te kijken. En blijf vooral om je heen kijken en insturen wat je raakt.

Merel Melief
hoofdredacteur Noorderbreedte

Knipsel.PNG

PARTNERS

  © Copyright Groninger Scheurkalender I  Algemene voorwaarden I Privacyverklaring

bottom of page