FR-Upload je pagina2.jpg
cover-FSK-2021-218x300.jpg

Fryske Scheurkalender
Wat maakt Fryslân volgens jou bijzonder?

 

 

 

 

Er zal geen Fryske scheurkalender 2022 verschijnen. Helaas hebben we te weinig inzendingen ontvangen, om daarvan een mooie kalender samen te kunnen stellen.

 

Je kunt wel uploaden voor de kalender van 2023, dit kan t/m 15 augustus 2023.

Daarna worden de foto’s beoordeeld door de jury en tijdens de officiële presentatie in oktober (als we dit dan door kunnen laten gaan) kun je zien of je foto in de kalender staat. We hopen dat er voldoende zal worden ingezonden voor 2023, inspireer elkaar!

 

Volg ons op Facebook voor tips, inzendingen en andere nieuwtjes.

305

INGEZONDEN

0

GESELECTEERD

1

VAN JOU?

INZENDINGEN TER INSPIRATIE

It Heitelân

 

De Fryske Scheurkalender (320 pagina’s) laat zien wat de Friezen en zij die van Fryslân houden bezighoudt, ontroert of opvalt in de provincie. Een unieke verzameling van persoonlijke foto’s, gedichten en korte verhaaltjes. De kalender moet het resultaat zijn van spontane inzendingen uit alle hoeken van de provincie en alle lagen van de bevolking. Een tijdsbeeld, een weergave van de schoonheid en veelzijdigheid van provincie en inwoners, een bron van inspiratie voor anderen.

Fryslân volgens jou

 

Ook jij kan bijdragen aan een mooi divers beeld van Fryslân. Heb je een gedicht, verhaaltje, een tekening een foto of iets anders dat jouw ‘Fryske gevoel’ goed tot uitdrukking brengt? Stuur het in (uploaden op deze site) en vertel waarom jij dit beeld of deze tekst passend vindt voor de Fryske scheurkalender. De redactie bepaalt welke inzendingen gebruikt worden. Ze let daarbij niet alleen op de bijdrage zelf, maar ook op de meegestuurde motivering

Het initiatief

 

In 2015 verscheen de Groninger Scheurkalender voor het eerst. De initiatiefnemers vonden het beeld dat de media van Groningen schetsten te eenzijdig en riepen inwoners en bezoekers op hun eigen indrukken in te sturen. Op die manier maken wij nu al jaren een scheurkalender die een prachtig en divers beeld van de provincie toont. Ook Fryslân verdient zo’n kalender voor en door iedereen die van deze bijzondere provincie houdt. Vanaf 2020 komt er daarom ook een Fryske Scheurkalender.

welcome-to-the-village-1.png
Schermafbeelding 2021-03-04 110950.png
onlinelogo kopie.jpg

  © Copyright Fryske Scheurkalender I  Algemene voorwaarden I Privacyverklaring