top of page
cover FSK 2023.jpg

Fryske Scheurkalender
Wat maakt Fryslân volgens jou bijzonder?

 

Doe je mee? Je kan alweer inzenden voor de scheurkalender van 2024. We nodigen je uit een foto te maken van iets wat jou persoonlijk in Friesland raakt. Dat kan en mag van alles zijn. Een fraaie zonsondergang, een lachend gezicht, een mooie tekening of zelfs een gedicht. Zolang je het maar kunt uploaden en de foto antwoord geeft op de vraag; Wat beweegt jou in Friesland? 

Iedereen kan en mag meedoen. Inzenden kan tot medio augustus 2023. Dan sluiten we de lijnen en gaat de jury aan de slag met de selectie. Half oktober 2023 presenteren we de nieuwe kalender op een nog onbekende locatie. Alle inzenders krijgen in september hiervoor een uitnodiging. Super spannend natuurlijk. Want wie weet sta jij er in..

Zo nu en dan organiseren wij met onze kalenderpartners leuke bijeenkomsten. Zoals Een kijk op de dijk, een workshop fotografie of een mooie vertelling. Wil je op de hoogte blijven ga dan even naar onze facebook en Instagram pagina en like deze. 

Laat zien wat jou beweegt, en doe mee! Misschien sta jij er straks in..

Het Kalenderteam.

102

INGEZONDEN

0

GESELECTEERD

1

VAN JOU?

INZENDINGEN TER INSPIRATIE

It Heitelân

 

De Fryske Scheurkalender (320 pagina’s) laat zien wat de Friezen en zij die van Fryslân houden bezighoudt, ontroert of opvalt in de provincie. Een unieke verzameling van persoonlijke foto’s, gedichten en korte verhaaltjes. De kalender moet het resultaat zijn van spontane inzendingen uit alle hoeken van de provincie en alle lagen van de bevolking. Een tijdsbeeld, een weergave van de schoonheid en veelzijdigheid van provincie en inwoners, een bron van inspiratie voor anderen.

Fryslân volgens jou

 

Ook jij kan bijdragen aan een mooi divers beeld van Fryslân. Heb je een gedicht, verhaaltje, een tekening een foto of iets anders dat jouw ‘Fryske gevoel’ goed tot uitdrukking brengt? Stuur het in (uploaden op deze site) en vertel waarom jij dit beeld of deze tekst passend vindt voor de Fryske scheurkalender. De redactie bepaalt welke inzendingen gebruikt worden. Ze let daarbij niet alleen op de bijdrage zelf, maar ook op de meegestuurde motivering

Het initiatief

 

In 2015 verscheen de Groninger Scheurkalender voor het eerst. De initiatiefnemers vonden het beeld dat de media van Groningen schetsten te eenzijdig en riepen inwoners en bezoekers op hun eigen indrukken in te sturen. Op die manier maken wij nu al jaren een scheurkalender die een prachtig en divers beeld van de provincie toont. Ook Fryslân verdient zo’n kalender voor en door iedereen die van deze bijzondere provincie houdt. Vanaf 2020 komt er daarom ook een Fryske Scheurkalender.

welcome-to-the-village-1.png
Schermafbeelding 2021-03-04 110950.png
onlinelogo kopie.jpg

  © Copyright Fryske Scheurkalender I  Algemene voorwaarden I Privacyverklaring

bottom of page