top of page
cover-OSK-2019-300-218x300.jpg

Overijsselse Scheurkalender

Wat maakt Overijssel?

 

 

 

 

Laat het zien! Je kunt nu uploaden voor de kalender van 2020, dit kan t/m 15 augustus 2019. Daarna worden de foto’s beoordeeld door de jury en tijdens de officiële presentatie in oktober kun je zien of je foto in de kalender staat.

Volg ons op Facebook voor tips, inzendingen en andere nieuwtjes.

215

INGEZONDEN

0

GESELECTEERD

1

VAN JOU?

INZENDINGEN TER INSPIRATIE

Bijzonder Overijssel

 

De Overijsselse Scheurkalender (320 pagina’s) wordt samengesteld door de inwoners en bezoekers van Overijssel zelf. Een unieke verzameling van persoonlijke foto’s, gedichten en korte verhaaltjes. De kalender moet het resultaat zijn van spontane inzendingen uit alle hoeken van de provincie en alle lagen van de bevolking. Een tijdsbeeld, een weergave van de schoonheid en veelzijdigheid van de provincie. Een bron van inspiratie voor anderen.

Overijssel volgens jou

Ook jij kan bijdragen aan een mooi divers beeld van de provincie Overijssel en haar bewoners. Schrijf een gedicht, een verhaaltje, maak een tekening of een foto over jouw Overijssel en stuur het in. Leg ook uit waarom je juist dit wilt laten zien. Op deze site kun je jouw bijdrage uploaden en wie weet, zie je je beeld of tekst terug op de Overijsselse Scheurkalender. De redactie bepaalt welke inzendingen gebruikt worden. Ze let daarbij niet alleen op de bijdrage zelf, maar ook op de meegestuurde motivering.

OSK-web-350.png

Het initiatief

In 2015 kreeg de provincie Groningen voor het eerst een eigen Scheurkalender. De initiatiefnemers vonden het beeld dat de media schetsten van Groningen te eenzijdig. Zij vroegen daarom de Groningers zelf wat zij mooi of bijzonder vonden aan hun provincie. Sindsdien komen er ieder jaar meer en betere inzendingen en wordt de kalender dus steeds mooier. Nu wordt het tijd ook van andere provincies zo’n mooi tijdsdocument te maken. En daarom vragen wij u: ‘Wat maakt Overijssel bijzonder? Wat raakt u, wat valt op? Wat wilt u laten zien op de Overijsselse Scheurkalender?’

Knipsel.PNG
footer_DSK.jpg
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

  © Copyright Fryske Scheurkalender I  Algemene voorwaarden I Privacyverklaring

bottom of page