top of page
Over ons
Steeds meer bedrijven en organisaties dragen jaarlijks enthousiast bij aan de realisatie van de Scheurkalender. De gezamenlijke ambitie van alle deelnemende organisaties is het beeld van ‘de provincie’ te verlevendigen en de onderlinge verbinding te versterken. De provincie divers en dichtbij, zoals de inwoners het dagelijks en bezoekers het af en toe ervaren.
Ook partner worden?

Neem contact op met Hent Hamming:

 

Mail: info@overijsselsescheurkalender.nl
Tel: 06 531 805 59

OSK-300.jpg
Uitgever

 

Uitgeverij Advisie
Postbus 211
9760 AA  Eelde

Secretariaat
Mail: info@overijsselsescheurkalender.nl

Boekhandels
Verkoop, boekhouding 06-51208521 (José)

Kees-vd-Meiden_noorderlicht-450x450.jpg

“De Drentse Scheurkalender is een prachtig initiatief om een gezicht gegeven aan wat mensen raakt in hun eigen omgeving.

 

 

Stichting Fotografie Noorderlicht doet graag mee om deze oprechte uitingen van mensen zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen.”

 

 

Kees van der Meiden
Directeur Noorderlicht

Arriva-Joyce-120x120.jpg

“Arriva is dé regionale vervoerder in de provincie Groningen. Een provincie waar we trots op zijn en ons verbonden mee voelen.

 

Regionale betrokkenheid vinden wij belangrijk. En daarom zijn wij partner van De Groninger Scheurkalender.
Vanuit onze treinen zijn de mooie contouren van het Groninger landschap zichtbaar.

Wij dagen onze reizigers uit dit op de gevoelige plaat vast te leggen voor in de Groninger Scheurkalender.”

 

Joyce de Vries-Pieterman
Communicatieadviseur Arriva Nederland

Lieke_Hann.jpg

“Healthy Ageing Network Northern Netherlands maakt zich sterk voor het creëren van een Man Made Blue Zone.

 

 

Blue Zones zijn demografisch bevestigde en geografisch afgebakende gebieden waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven. Waar mensen ofwel de leeftijd van 100 met buitengewone percentages bereiken, de hoogste levensverwachting hebben, of het laagste percentage van sterfte op middelbare leeftijd hebben.

De Drentse Scheurkalender inspireert inwoners van Drenthe op het gebied van wonen, werken en ontspannen, deze ambitie sluit naadloos aan bij de creatie van een Man Made Blue Zone.”

 

 

Lieke ’t Hart
Communication & Projects HANNN

humanitas-450x450.jpg

“De vrijwilligers van Humanitas herstellen scheurtjes door te verbinden. Ze helpen mensen die op eigen kracht iets aan hun situatie willen veranderen.

 

Jaarlijks bieden 22.000 vrijwilligers een steuntje in de rug aan 60.000 mensen.

Voor Humanitas zit de kracht in de verhalen van de vrijwilligers en deze delen wij dan

ook graag met de rest van Groningen. Het

kan om jouw buurman of buurvrouw gaan

die dat steuntje in de rug nodig heeft.”

CAB-2-450x450.png

“CAB vindt de Groninger Scheurkalender een mooi initiatief. De kalender toont beelden waarin Groningers laten zien wat hen beweegt. Wij vullen dat graag aan met kennis van groningers over Groningen voor Groningers.

 

Als onafhankelijk onderzoeksbureau verbinden wij ons graag aan bijzondere initiatieven. Dat doen wij ook met ‘het Aardappelfeest’ in Hornhuizen en het Huiskamercafé in Warffum.

CAB doet al 30 jaar onderzoek op het snijvlak van beleid en samenleving.”

 

Jan Dirk Gardenier
Directeur en eigenaar CAB

Overijssel-80x80.jpg

“De Overijsselse scheurkalender laat heel goed zien waar we in Overijssel voor staan; samen ergens de schouders onder zetten om te laten zien hoe mooi en krachtig onze provincie is.

 

Het feit dat iedereen daar een bijdrage aan kan leveren maakt de scheurkalender voor ons een mooi initiatief om aan mee te werken.”

 

Menno Reemeijer

Woordvoerder en Adviseur provincie Overijssel

rechtbank-80x80.jpg

“Goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak dichtbij de burger. Dat is waar de rechtbank Overijssel voor staat. Jaarlijks behandelen we tienduizenden rechtszaken. Vaak zaken die heel dicht bij mensen staan, die heel herkenbaar zijn.

 

Zaken over schulden, verkeersboetes, scheidingen, burenruzies en ga
zo maar door. Ook dit maakt onderdeel uit van wat de inwoners van Overijssel beweegt. Daarom sluiten wij ook graag aan bij de Overijsselse scheurkalender. Een interessant project om te kunnen zien wat de Overijsselaar beweegt, bindt en bezighoudt.”

 

Jaap Otten

teamvoorzitter communicatie
rechtbank Overijssel

profielfoto-ineke-400-80x80.jpg

“Het tijdschrift Noorderbreedte gaat over identiteit en landschap. En die staan ook centraal in de Groninger/Drentse/Friese
Overijsselse Scheurkalender.

 

Daarom zijn wij logische partners van elkaar. En alhoewel we denken onze leefomgeving te kennen, worden we toch steeds weer verrast. Onze fotografen en journalisten zien vaak dingen waar een ander zo aan voorbij gaat. Of ze zetten je even op het verkeerde been – wankelend bepaal je daarna je eigen mening. Daarom: blijf kijken. En stuur in wat je raakt. Want juist dat boeit en zorgt dat we met compassie om ons heen kijken.”

 

Ineke Noordhoff

hoofdredacteur van Noorderbreedte

PARTNERS

Knipsel.PNG
bottom of page